Jarskie

Kapusta z grzybami

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (4.8 / 5)

Kapustę ugotować. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle klarowanym. Grzyby oczyścić, namoczyć na noc, po czym ugotować i pokroić ...

Czytaj więcej

Zielona sałata z truskawkami

Rodzaj przepisu: ,
Średnia ocena: (3.6 / 5)

Składniki: 1 mała główka sałaty zielonej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka sosu sałatkowego 15-20 dag truskawek Wykonanie: Sos ...

Czytaj więcej

Pierogi z kaszy gryczanej z pieczarkami

Rodzaj przepisu:
Średnia ocena: (4.6 / 5)

Ciasto Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 1-2 jaja 1/2 szklanki letniej wody (ok.) sól Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki ...

Czytaj więcej

Bób z grzybami

Rodzaj przepisu: , Tagi: , ,
Średnia ocena: (4.2 / 5)

Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu i dodać oczyszczone i pokrojone grzyby.

Czytaj więcej

Papryka nadziewana kaszą gryczaną

Rodzaj przepisu: Tagi: ,
Średnia ocena: (4.8 / 5)

Paprykę oczyścić z szypułek i usunąć gniazda nasienne. Każdą kaszę ugotować osobno – na sypko.

Czytaj więcej

Kotlety z kapusty włoskiej

Rodzaj przepisu: Tagi: ,
Średnia ocena: (4.3 / 5)

Kapustę drobno poszatkować, ugotować i odcisnąć nadmiar wody. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Ugotowaną marchew pokroić w kostkę.

Czytaj więcej

Gołąbki z kaszą w sosie pieczarkowym

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (4 / 5)

Kapustę sparzyć, wyciąć głąb i oddzielić liście. Każdą z kasz osobno ugotować na sypko. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na ...

Czytaj więcej