Składniki:
3 łyżki przegotowanej wody
3 łyżki oliwy
1-2 łyżki soku z cytryny
musztarda do smaku
drobno pokrojony koperek (jeżeli chcemy otrzymać sos koperkowy)
przeciśnięty przez praskę czosnek (jeżeli chcemy otrzymać sos czosnkowy)
sól
pieprz
Wykonanie:
Podane składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/wamstron/domains/siostra-anastazja.pl/public_html/wp-content/themes/siostra-anastazja/content.php on line 138
Średnia ocena czytelników
(5 / 5)
5
5
1
Liczba ocen
1
Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. Nazwana przez tygodnik Gość Niedzielny „Pierwszą Kucharką Rzeczpospolitej” podbiła serca Polaków. Jej kulinarne bestsellery sprzedały się dotąd w łącznym nakładzie ponad 3 000 000 egzemplarzy. W 2008 r. otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Brak komentarzy