Sałatę umyć, oczyścić, rozdrobnić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Ogórek pokroić w kostkę. Ugotowane jaja pokroić w ćwiartki. Połączyć wszystkie składniki (z wyjątkiem serka) i dokładnie wymieszać z sosem.…
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż, wybrać żółtka. Żółtka zemleć razem z szynką, dodać śmietanę, sól, pieprz, dobrze wymieszać i doprawić. Połówki białek wypełnić masą i dekoracyjnie ułożyć na półmisku.…
Składniki: 1 mała główka sałaty zielonej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka sosu sałatkowego 15-20 dag truskawek Wykonanie: Sos sałatkowy wymieszać z oliwą, truskawki dobrze wypłukać, usunąć szypułki i przekroić na pół. Wymyte liście sałaty rozłożyć na półmisku, skropić sosem sałatkowym z oliwą i dekoracyjnie ułożyć połówki truskawek.…
Bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na tłuszczu i dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. …
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać rozmrożony szpinak, doprawić do smaku wg gustu i chwilę dusić. Gotowy wyłożyć na sitko. Do przestudzonego szpinaku dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać w szpinak.…