Przystawki

Sałatka wiosenna

Sałatę umyć, oczyścić, rozdrobnić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Ogórek pokroić w kostkę. Ugotowane jaja pokroić w ćwiartki. Połączyć wszystkie składniki (z wyjątkiem serka) i dokładnie wymieszać z sosem.…

Czytaj więcej

Zielona sałata z truskawkami

Składniki: 1 mała główka sałaty zielonej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka sosu sałatkowego 15-20 dag truskawek Wykonanie: Sos sałatkowy wymieszać z oliwą, truskawki dobrze wypłukać, usunąć szypułki i przekroić na pół. Wymyte liście sałaty rozłożyć na półmisku, skropić sosem sałatkowym z oliwą i dekoracyjnie ułożyć połówki truskawek.…

Czytaj więcej

Rolada szpinakowa

Rolada szpinakowa

Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać rozmrożony szpinak, doprawić do smaku wg gustu i chwilę dusić. Gotowy wyłożyć na sitko. Do przestudzonego szpinaku dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać w szpinak.…

Czytaj więcej