Ryby

Pstrąg pieczony w warzywach

Ryby dokładnie oczyścić, wyjąć skrzela, wierzch i środek posypać solą i pieprzem. Seler, pieczarki, paprykę, cebule drobno pokroić i wymieszać. Pstrągi nafaszerować natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i kawałkiem masła. Każdego przełożyć na oddzielną folię aluminiową i boki obłożyć mieszanką wcześniej przygotowanych warzyw.…

Czytaj więcej

Karp w galarecie

Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć i zagotować w 2 l osolonej wody z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Następnie oczyścić porcje karpia, lekko nacinając skórkę w 2-3 miejscach. Wrzucić do wrzątku z jarzynami i gotować na wolnym ogniu przez 20 min. Po czym wyjąć rybę, zdjąć skórkę i usunąć ości. Rybę ułożyć dekoracyjnie na półmisku.…

Czytaj więcej