Szpinak z czosnkiem

Szpinak z czosnkiem

Składniki:

1 duża wiązka szpinaku,
1 cytryna,
3-4 ząbki czosnku (lub wg uznania),
1-1 1/2 szklanki wody,
sól.

 

Wykonanie:

Szpinak oczyścić, umyć i zagotować z dodatkiem soli i soku z cytryny. Po 2-3 min. dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku i przełożyć do słoików. Dobrze zakręcić i pasteryzować przez ok. 10 min.

Podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.



Średnia ocena czytelników

(3.4 / 5)

3.4 5 16
Oceń ten przepis

Liczba ocen
16

2 komentarze

  • Odpowiedz
    Kupuj sezonowe warzywa i owoce. Zobacz, kiedy kupować i jak przechowywać. - Grunt to bunt
    26 lipca 2017 / 11:10

    […] i szpinak możesz zamrozić jako surowe liście, albo zamknąć w słoikach na zimę (tak jak tutaj), ja tak robiłam, kiedy już nie miałam miejsca w […]

  • Odpowiedz
    WANDA
    16 stycznia 2014 / 15:26

    UWIELBIAM SZPINAK ,ROBIE NALESNIKI ZE SZPINAKIEM .DO SZPINAKU UGOTOWANEGO ,ODCEDZONEGO DODAJE 1 LYZKE MASLA ,CZOSNEK I 2 JAJKA MNA 1/2 KG I TO GOTJE . FARSZ GOTOWY – SMARUJE TYM NALESNIKI I SA PYSZNE. DZIECI UWIELBIAJA TAK ROBIONY SZOINAK . W INNY SPOSOB JAK BYL ROBIONY NIE CHCIALY JESC A TAK JEDZA Z APETYTEM.ZYCZE SMACZNEGO.***WANDA***

  • Napisz komentarz