Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym

Składniki:

4 porcje ryby,
1 średnie jabłko,
1 cebula,
1-2 łyżki keczupu,
1 jajo,
8 plasterków sera żółtego,
mąka pszenna,
bułka tarta,
przyprawa do ryb,
tłuszcz,
sól,
pieprz.

 

Wykonanie:

Każdą porcję ryby doprawić solą, pieprzem i przyprawą. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z obu stron.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i wymieszać z keczupem.

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Usmażone ryby przełożyć na blaszkę i na każdy kawałek nałożyć starte jabłko, cebulę z keczupem i dwa plasterki sera żółtego.

Zapiec chwilę w piekarniku, aż do momentu roztopienia sera.

Podawać na gorąco z ziemniakami, frytkami i dowolnymi surówkami.



Średnia ocena czytelników

(3.9 / 5)

3.9 5 14
Oceń ten przepis

Liczba ocen
14

Brak komentarzy

Napisz komentarz