Ogórki konserwowe z curry

Składniki:

ogórki – dowolna ilość
łodygi zielonego selera
ziarna gorczycy
cebula

Wykonanie:

Ogórki oczyścić, obrać, przekroić wzdłuż (większe na 4 części). Na dno każdego słoika włożyć kawałek łodygi selera, kilka ziaren gorczycy oraz plasterek obranej cebuli, napełnić słoiki ogórkami.

Składniki:

Zalewa:

3 szklanki wody
½ szklanki octu 10%
25 dag cukru kryształu
½ łyżki soli
2 łyżeczki przyprawy curry

Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować i gorącą wodą zalać ogórki w słoikach. Zakręcić szczelnie i pasteryzować przez ok. 3 min.



Średnia ocena czytelników

(3.7 / 5)

3.7 5 40
Oceń ten przepis

Liczba ocen
40

1 komentarz

  • Odpowiedz
    Ewa
    30 lipca 2018 / 18:14

    super

  • Napisz komentarz