Naleśniki z sałatą

Składniki:

Ciasto:

2-3 jaja,
1 płaska łyżka mąki pszennej,
1 płaska łyżka drobno,
pokrojonej natki pietruszki,
1 łyżka startego parmezanu,
tłuszcz.

Nadzienie:

zielona sałata,
chrzan,
plasterki szynki,
plasterki sera żółtego,
pasta z papryki.

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać i upiec 2-3 cienkie naleśniki. Wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem, rozłożyć liść sałaty, plaster szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego. Zwinąć jak roladę.

Naleśniki pokroić w grube plastry. Przybrać liśćmi sałaty, drobno posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.

Podawać na zimno jako przystawkę.



Średnia ocena czytelników

(3.9 / 5)

3.9 5 20
Oceń ten przepis

Liczba ocen
20

1 komentarz

  • Odpowiedz
    Filipina
    15 kwietnia 2014 / 19:12

    Naleśniki to raczej usmażyć, a nie upiec. Wydaje mi się, że wkradł się błąd. Chyba, że to specyficzne naleśniki 🙂 Pozdrawiam

  • Napisz komentarz