Składniki:
Ciasto:
2-3 jaja,
1 płaska łyżka mąki pszennej,
1 płaska łyżka drobno,
pokrojonej natki pietruszki,
1 łyżka startego parmezanu,
tłuszcz.
Nadzienie:
zielona sałata,
chrzan,
plasterki szynki,
plasterki sera żółtego,
pasta z papryki.
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać i upiec 2-3 cienkie naleśniki. Wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem, rozłożyć liść sałaty, plaster szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego. Zwinąć jak roladę.
Naleśniki pokroić w grube plastry. Przybrać liśćmi sałaty, drobno posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.
Podawać na zimno jako przystawkę.
Średnia ocena czytelników
(3.9 / 5)
1 komentarz
Filipina
15 kwietnia 2014 / 19:12Naleśniki to raczej usmażyć, a nie upiec. Wydaje mi się, że wkradł się błąd. Chyba, że to specyficzne naleśniki 🙂 Pozdrawiam