Makaron z suszonymi pomidorami

Składniki:

1/2 kg makaronu (rurki)
1/2 kg liści szpinaku
1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie
3-4 ząbki czosnku
4-5 łyżek startego parmezanu
oregano
bazylia
sól
pieprz

Wykonanie:

Liście szpinaku oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Pomidory pokroić w drobne paski. Oliwę ze słoika rozgrzać i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Chwilę poddusić, dodać sparzony szpinak i po chwili – pokrojone pomidory. Przyprawić do smaku bazylią i oregano. Do makaronu – ugotowanego zgodnie z przepisem – dodać podsmażone pomidory oraz 2 łyżki parmezanu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.



Średnia ocena czytelników

(4.3 / 5)

4.3 5 23
Oceń ten przepis

Liczba ocen
23

Brak komentarzy

Napisz komentarz