Przygotować ciasto kruche. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temp. 200-220 st. C przez 20-30 min.…
Zagotować 1 szklankę mleka i zaparzyć kokos. Całe jaja ubić z cukrem na parze. Wlewać cienkim strumieniem 1/2 szklanki gorącego mleka, ciągle ubijając, doprowadzić do wrzenia (nie gotować!). Przestudzić, ciągle ubijając.…
Białka ubić, dodając po łyżce cukru. Dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Dodać orzechy, mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. Piec w temp. 180 st. C przez 30-40 min. Przekroić na 2 placki.…
Masło, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć na blaszkę (2 średnie blaszki) i podpiec na złoty kolor. Następnie ciasto posmarować twardą marmoladą. …
Margarynę pokruszyć i wymieszać z mąką, dodać sodę, miód, cukier, jajo, śmietanę. Zarobić ciasto tak, by jego gęstość była jak na ciasto pierogowe. Ciasto podzielić na dwie części. …