Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać cukier waniliowy, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, kakao i całość dobrze wymieszać. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z ubitych białek.…
Cukier, miód, masło, mleko – wymieszać, podgrzać, dodać płatki migdałowe. Wymieszać ponownie i podsmażyć.…
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. 2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. 3. Wylać na formę do pieczenia. 4. Piec w temp. 160-180°C ok. 30-40 min.…
Schłodzoną margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier puder, ocet, śmietanę oraz żółtka. Szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez ok. 30 min. Następnie rozwałkować i porcjami wylepić nasmarowane tłuszczem foremki. Piec na złoty kolor ok. 15 min w temp. 180 st. C. Po ostudzeniu wyjąć babeczki z foremek.…
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Ubić białka na pianę. Wymieszać delikatnie z ciastem. Przygotować formę w kształcie baranka. Wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto do połowy formy w kształcie przodu baranka. Przykryć drugą formą stanowiącą tył baranka. Piec w piekarniku ok. 1 godz. w temp. ok. 180 st. C.…