Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać cukier waniliowy, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, kakao i całość dobrze wymieszać. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z ubitych białek.…
Cukier, miód, masło, mleko – wymieszać, podgrzać, dodać płatki migdałowe. Wymieszać ponownie i podsmażyć.…
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. 2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. 3. Wylać na formę do pieczenia. 4. Piec w temp. 160-180°C ok. 30-40 min.…
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto kruche. Podzielić na dwie części. Większą część ok. 2/3 ciasta pozostawić bez dodatków (ciasto jasne), do pozostałej części – 1/3 dodać kakao (ciasto ciemne).…
Odlać 1/2 szklanki mleka, a pozostałą część zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną i 1/2 szklanki mleka. Wszystko wlać na gotujące mleko i ugotować budyń.…