Przepisy w stopniu trudności: średni

Naleśniki z farszem szpinakowym

Rodzaj przepisu: Tagi: ,
Średnia ocena: (4.1 / 5)

Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać na jednolitą masę. Konsystencja powinna być nieco gęsta. Na niewielką ...

Czytaj więcej

Ciasto z kokosem

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (3.5 / 5)

Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać cukier waniliowy, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, kakao i całość dobrze ...

Czytaj więcej

Puszek

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (3.3 / 5)

Cukier, miód, masło, mleko – wymieszać, podgrzać, dodać płatki migdałowe. Wymieszać ponownie i podsmażyć.

Czytaj więcej

Toffi

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (4.1 / 5)

1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. 2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. 3. Wylać na formę ...

Czytaj więcej

Babeczki z serem

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (3.3 / 5)

Schłodzoną margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier puder, ocet, śmietanę oraz żółtka. Szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez ...

Czytaj więcej

Baranek wielkanocny

Rodzaj przepisu: Tagi: ,
Średnia ocena: (3.3 / 5)

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Ubić białka ...

Czytaj więcej

Sernik kalifornijski

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (3.7 / 5)

Spód brytfanki wyłożyć kruchym ciastem – posypać cynamonem, migdałami – połowa śliwek – masa serowa – reszta śliwek. Piec ok. ...

Czytaj więcej

Snikers

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (3.3 / 5)

Przygotować ciasto kruche. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temp. 200-220 st. C przez 20-30 min.

Czytaj więcej

Karp w galarecie

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (3.8 / 5)

Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, umyć i zagotować w 2 l osolonej wody z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego. Następnie ...

Czytaj więcej

Św. Marty (orzechowy z ananasami)

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (3.8 / 5)

Białka ubić, dodając po łyżce cukru. Dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Dodać orzechy, mąkę z proszkiem i lekko wymieszać. ...

Czytaj więcej