Truskawkowe marzenie

Truskawkowe marzenie

Składniki:

1 1/2 l jogurtu naturalnego,
9 łyżeczek żelatyny,
cukier puder do smaku,
2 galaretki zielone,
2 galaretki truskawkowe,
1 kg truskawek.

 

Wykonanie:

Upiec biszkopt ciemny z 4 jaj.

Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.

Do 1/2 l jogurtu dodać cukier do smaku oraz 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody. Masę rozprowadzić na biszkopcie i zalać zieloną tężejącą galaretką.

Do pozostałego jogurtu dodać cukier do smaku, 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody i rozprowadzić na galaretce zielonej.

Na ostatnią warstwę masy jogurtowej rozłożyć umyte i obrane truskawki. Całość zalać tężejącą galaretką truskawkową.



Średnia ocena czytelników

(4.1 / 5)

4.1 5 39
Oceń ten przepis

Liczba ocen
39

8 komentarzy

  • Odpowiedz
    Michał
    25 kwietnia 2016 / 16:34

    Bardzo pyszne są ciasta i inne przepisy siostry Anastazji warto kupować książki z przepisami i warto kupować też filmy na płytach dvd z przepisami siostry Anastazji.

  • Odpowiedz
    Andzia
    25 marca 2016 / 12:27

    Czy muszę odczekać aż zielona galaretka stężeje na warstwie kremu ? Czy od razu na zieloną galaretkę mogę nakładać kolejną warstwę kremu ? Nic się z tą galaretką nie stanie ?

  • Odpowiedz
    lilka londyn
    6 sierpnia 2015 / 09:34

    Ludzie wy naprawde jestescie jacys przetrzymani……poltora litra jogurtu nie umiesz odmierzyc??????Albo upiec jakikolwiek cienki biszkopt??????????To ciasto robi sie partiami i partiami skladniki-zupelnie nie rozumiem co sie tobie zsiadlo za szybko?????Lepiej nie bierz sie za robiebie deserow skoro taki banal to dla ciebie problem.Ehhhhh…te dzisiejsze kobiety do niczego sie nie nadaja…

  • Odpowiedz
    Agnieszka
    15 maja 2015 / 11:07

    Do Edyta: wystarczy dobrze rozplanować pracę, galaretkę można rozrobić wcześniej a gdy będziesz robić masę jogurtowa wystudzona galaretkę wstawić do lodówki i wszystko się uda;)

  • Odpowiedz
    Edyta
    7 marca 2015 / 22:09

    Niestety to jest truskawkowy koszmar a nie marzenie. Wszystko zsiada się w swoim tempie nie wiadomo co rozrabiać, galaretki tężeją w nieskończoność, żelatyna tężeje w tempie ekspresowym. Trzeba już wylewać jogurt bo się robi sztywny a galaretka jeszcze pływa! Dramat więcej nerwów niż to warte

  • Odpowiedz
    aneta
    5 lutego 2015 / 18:32

    Ile to jest 1.5 jogurtu?

  • Odpowiedz
    Ola
    16 października 2014 / 17:05

    A jak upiec biszkopt?

  • Odpowiedz
    Barbara
    9 marca 2014 / 16:26

    Ananasowa Delicja – przepyszne ciasto. Kupiłam 7 książek Siostry Anastazji razem z córką. Wypróbowałyśmy już nie jeden przepis, wszystkie są rewelacyjne. Warto się pokusić o wszystkie książki siostry, opłacalna inwestycja.

  • Napisz komentarz