Truskawkowe marzenie

2013-12-05
Truskawkowe marzenie
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

1 1/2 l jogurtu naturalnego,
9 łyżeczek żelatyny,
cukier puder do smaku,
2 galaretki zielone,
2 galaretki truskawkowe,
1 kg truskawek.

 

Wykonanie:

Upiec biszkopt ciemny z 4 jaj.

Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.

Do 1/2 l jogurtu dodać cukier do smaku oraz 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody. Masę rozprowadzić na biszkopcie i zalać zieloną tężejącą galaretką.

Do pozostałego jogurtu dodać cukier do smaku, 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody i rozprowadzić na galaretce zielonej.

Na ostatnią warstwę masy jogurtowej rozłożyć umyte i obrane truskawki. Całość zalać tężejącą galaretką truskawkową.

Średnia ocena czytelników

(4.1 / 5)

4.1 5 37
Oceń ten przepis

37 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Ciasto z kokosem2

    Ciasto z kokosem

  • Puszek_DSC06181

    Puszek

  • Toffi_1862

    Toffi

  • Babeczki z serem3

    Babeczki z serem

  • Baranek3

    Baranek wielkanocny

Komentarze

  1. wysłany przez Michał 25 kwietnia 2016

    bardzo pyszne są ciasta i inne przepisy siostry Anastazji warto kupować książki z przepisami i warto kupować też filmy na płytach dvd z przepisami siostry Anastazji

  2. wysłany przez Andzia 25 marca 2016

    Czy muszę odczekać aż zielona galaretka stężeje na warstwie kremu ? Czy od razu na zieloną galaretkę mogę nakładać kolejną warstwę kremu ? Nic się z tą galaretką nie stanie ?

  3. wysłany przez lilka londyn 6 sierpnia 2015

    Ludzie wy naprawde jestescie jacys przetrzymani……poltora litra jogurtu nie umiesz odmierzyc??????Albo upiec jakikolwiek cienki biszkopt??????????To ciasto robi sie partiami i partiami skladniki-zupelnie nie rozumiem co sie tobie zsiadlo za szybko?????Lepiej nie bierz sie za robiebie deserow skoro taki banal to dla ciebie problem.Ehhhhh…te dzisiejsze kobiety do niczego sie nie nadaja…

  4. wysłany przez Agnieszka 15 maja 2015

    Do Edyta: wystarczy dobrze rozplanować pracę, galaretkę można rozrobić wcześniej a gdy będziesz robić masę jogurtowa wystudzona galaretkę wstawić do lodówki i wszystko się uda;)

  5. wysłany przez Edyta 7 marca 2015

    Niestety to jest truskawkowy koszmar a nie marzenie. Wszystko zsiada się w swoim tempie nie wiadomo co rozrabiać, galaretki tężeją w nieskończoność, żelatyna tężeje w tempie ekspresowym. Trzeba już wylewać jogurt bo się robi sztywny a galaretka jeszcze pływa! Dramat więcej nerwów niż to warte

  6. wysłany przez aneta 5 lutego 2015

    Ile to jest 1.5 jogurtu?

  7. wysłany przez Ola 16 października 2014

    A jak upiec biszkopt?

  8. wysłany przez Barbara 9 marca 2014

    Ananasowa Delicja – przepyszne ciasto. Kupiłam 7 książek Siostry Anastazji razem z córką. Wypróbowałyśmy już nie jeden przepis, wszystkie są rewelacyjne. Warto się pokusić o wszystkie książki siostry, opłacalna inwestycja.

Napisz komentarz