Snikers

2016-01-22
Snikers2
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Ciasto:

Składniki:

30 dag mąki
20 dag margaryny
5 żółtek
1 łyżka kwaśnej śmietany
10 dag cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Przygotować ciasto kruche. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temp. 200-220 st. C przez 20-30 min.

Ciasto kokosowe:

Składniki:

20 dag wiórków kokosowych
1 szklanka cukru
5 białek

Wykonanie:

Białka ubić z cukrem. Dodać kokos, lekko wymieszać i piec w temp. 160-180 st. C przez 25-30 min.

Ciasto orzechowe:

Składniki:

15 dag orzechów
5 białek
2 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru kryształu

Wykonanie:

Połowę orzechów pokroić, a drugą połowę zemleć. Białka ubić z cukrem, dodać resztę składników, lekko wymieszać i piec w temp. 160-180 st. C przez 25-30 min.

Krem:

Składniki:

2 szklanki mleka
1 cukier waniliowy
5 żółtek
1 budyń śmietankowy
3 łyżki cukru kryształu
2 1/2 łyżki mąki pszennej
40 dag masła

Wykonanie:

W 1/2 szklanki zimnego mleka rozrobić budyń z mąką pszenną i żółtkami. Resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego i kryształu. Wlać przygotowany budyń i zagotować. Masło utrzeć i dodawać ostudzony krem, ciągle ucierając.

Przełożenie placka:

Placek kruchy – krem – ciasto kokosowe – krem – ciasto orzechowe – krem – placek kruchy. Polać polewą kakaową. Dowolnie przybrać według gustu i upodobania (można posypać wiórkami kokosowymi).

Średnia ocena czytelników

(3.3 / 5)

3.3 5 59
Oceń ten przepis

59 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • 3

    Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem2

    Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach_2013_01_22_2 0054

    Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek_DSC06181

    Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami_2013_10_09_01 0063

    Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz