Ryba zapiekana z jabłkiem i serem żółtym

2013-12-03
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

4 porcje ryby,
1 średnie jabłko,
1 cebula,
1-2 łyżki keczupu,
1 jajo,
8 plasterków sera żółtego,
mąka pszenna,
bułka tarta,
przyprawa do ryb,
tłuszcz,
sól,
pieprz.

 

Wykonanie:

Każdą porcję ryby doprawić solą, pieprzem i przyprawą. Obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor z obu stron.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i wymieszać z keczupem.

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Usmażone ryby przełożyć na blaszkę i na każdy kawałek nałożyć starte jabłko, cebulę z keczupem i dwa plasterki sera żółtego.

Zapiec chwilę w piekarniku, aż do momentu roztopienia sera.

Podawać na gorąco z ziemniakami, frytkami i dowolnymi surówkami.

Rodzaj przepisu: Tagi: , , Książka:
Średnia ocena czytelników

(4.1 / 5)

4.1 5 13
Oceń ten przepis

13 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Karp w galarecie

  • Ryba zapiekana w jarzynach

Komentarze

Napisz komentarz