Pstrąg pieczony w warzywach

2016-06-03
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

4 pstrągi
4 łodygi selera naciowego
2 średnie czerwone cebule
6 pieczarek
1 mała papryka czerwona
1 mała papryka żółta
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 ząbki czosnku
4 łyżeczki masła
sól
pieprz

Wykonanie:

Ryby dokładnie oczyścić, wyjąć skrzela, wierzch i środek posypać solą i pieprzem. Seler, pieczarki, paprykę, cebule drobno pokroić i wymieszać. Pstrągi nafaszerować natką pietruszki, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i kawałkiem masła. Każdego przełożyć na oddzielną folię aluminiową i boki obłożyć mieszanką wcześniej przygotowanych warzyw. Folię szczelnie zawinąć, przełożyć ostrożnie na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temp. ok. 180 st. C przez ok. 20 min.
Pstrągi podawać z upieczonymi warzywami i ćwiartkami cytryny jako samodzielne danie obiadowe z dodatkiem pieczonych ziemniaczków.

Średnia ocena czytelników

(3.5 / 5)

3.5 5 15
Oceń ten przepis

15 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

  • Toffi

Komentarze

Napisz komentarz