Ogórki konserwowe z curry

2015-09-16
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

ogórki – dowolna ilość
łodygi zielonego selera
ziarna gorczycy
cebula

Wykonanie:

Ogórki oczyścić, obrać, przekroić wzdłuż (większe na 4 części). Na dno każdego słoika włożyć kawałek łodygi selera, kilka ziaren gorczycy oraz plasterek obranej cebuli, napełnić słoiki ogórkami.

Składniki:

Zalewa:

3 szklanki wody
½ szklanki octu 10%
25 dag cukru kryształu
½ łyżki soli
2 łyżeczki przyprawy curry

Przygotować zalewę z podanych składników, zagotować i gorącą wodą zalać ogórki w słoikach. Zakręcić szczelnie i pasteryzować przez ok. 3 min.

Średnia ocena czytelników

(3.5 / 5)

3.5 5 28
Oceń ten przepis

28 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz