Naleśniki z sałatą

2013-11-25
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

Ciasto:

2-3 jaja,
1 płaska łyżka mąki pszennej,
1 płaska łyżka drobno,
pokrojonej natki pietruszki,
1 łyżka startego parmezanu,
tłuszcz.

Nadzienie:

zielona sałata,
chrzan,
plasterki szynki,
plasterki sera żółtego,
pasta z papryki.

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać i upiec 2-3 cienkie naleśniki. Wierzch każdego naleśnika posmarować chrzanem, rozłożyć liść sałaty, plaster szynki posmarowany pastą z papryki i plaster sera żółtego. Zwinąć jak roladę.

Naleśniki pokroić w grube plastry. Przybrać liśćmi sałaty, drobno posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki.

Podawać na zimno jako przystawkę.

Średnia ocena czytelników

(3.8 / 5)

3.8 5 19
Oceń ten przepis

19 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

Komentarze

  1. wysłany przez Filipina 15 kwietnia 2014

    Naleśniki to raczej usmażyć, a nie upiec. Wydaje mi się, że wkradł się błąd. Chyba, że to specyficzne naleśniki 🙂 Pozdrawiam

Napisz komentarz