Makaron z suszonymi pomidorami

2016-05-11
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

1/2 kg makaronu (rurki)
1/2 kg liści szpinaku
1/2 słoika suszonych pomidorów w oliwie
3-4 ząbki czosnku
4-5 łyżek startego parmezanu
oregano
bazylia
sól
pieprz

Wykonanie:

Liście szpinaku oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Pomidory pokroić w drobne paski. Oliwę ze słoika rozgrzać i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Chwilę poddusić, dodać sparzony szpinak i po chwili – pokrojone pomidory. Przyprawić do smaku bazylią i oregano. Do makaronu – ugotowanego zgodnie z przepisem – dodać podsmażone pomidory oraz 2 łyżki parmezanu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.

Średnia ocena czytelników

(3.8 / 5)

3.8 5 12
Oceń ten przepis

12 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Toffi

Komentarze

Napisz komentarz