Krajanka orzechowa

2015-11-25
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Ciasto:

Składniki:

14 dag masła
8 dag cukru pudru
4 surowe żółtka
35 dag mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Masło, cukier, żółtka utrzeć na pulchną masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć na blaszkę (2 średnie blaszki) i podpiec na złoty kolor. Następnie ciasto posmarować twardą marmoladą.

Masa orzechowa:

Składniki:

4 białka
25 dag cukru pudru
20 dag drobno pokrojonych orzechów

Wykonanie:

Białka i cukier dobrze wymieszać, dodać pokrojone orzechy. Powstałą masę wylać na ciasto z marmoladą. Upiec na złoty kolor. Po upieczeniu pokroić na małe prostokąty.

Średnia ocena czytelników

(3.1 / 5)

3.1 5 15
Oceń ten przepis

15 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz