Kotlety z kapusty włoskiej

2014-03-14
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

1 średnia główka kapusty włoskiej (1 kg odciśniętej ugotowanej kapusty),
15-20 dag sera żółtego,
3 łyżki natki pietruszki,
1 cebula,
2 łyżki oleju,
2 marchewki,
4 jaja,
10-15 dag bułki tartej,
5-6 łyżek mąki krupczatki,
tłuszcz do smażenia,
sól,
pieprz.

 

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, ugotować i odcisnąć nadmiar wody. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. Ugotowaną marchew pokroić w kostkę. Do kapusty dodać cebulę, marchew, natkę pietruszki, bułkę tartą, ser żółty starty na tarce o dużych oczkach oraz jaja. Całość wymieszać i pikantnie doprawić. Z masy formować niewielkie kotleciki i obtaczać w mące krupczatce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Podawać jako samodzielne danie z gotowanymi warzywami lub z dowolnym sosem, np. grzybowym.

Średnia ocena czytelników

(4.3 / 5)

4.3 5 36
Oceń ten przepis

36 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz