Kisiel z truskawek

2015-07-03
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

40-50 dag truskawek
6 łyżek cukru
1- 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
3 szklanki wody

Wykonanie:

Truskawki wymyć, usunąć szypułki, zmiksować, zalać wrzącą wodą i dodać cukier. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością zimnej przegotowanej wody i wlać do przecieru, dokładnie mieszając. Całość podgrzać bez gotowania. Do gorącego kisielu włożyć całe truskawki i przelać do salaterek.
Podawać mocno schłodzone jako deser. Można przybrać bitą śmietaną.

Tagi: , Składniki:
Średnia ocena czytelników

(5 / 5)

5 5 4
Oceń ten przepis

4 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz