Kapusta z grzybami

2015-12-23
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

1 1/2 kg kiszonej kapusty
5-6 dag suszonych grzybów
2 średnie ziemniaki
1 cebula
masło klarowane
sól

Wykonanie:

Kapustę ugotować. Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle klarowanym. Grzyby oczyścić, namoczyć na noc, po czym ugotować i pokroić w paseczki. Ziemniaki obrać i ugotować. Gdy będą miękkie, potłuc w wodzie, w której się gotowały – tak, żeby zostały grudki. Do zeszklonej cebuli dodać grzyby i chwilę podsmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki wymieszać z kapustą, doprawić i dobrze zapiec w piekarniku.

Uwaga:

Gorącą kapustę przełożyć do salaterki i przyozdobić natką pietruszki.

Średnia ocena czytelników

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Oceń ten przepis

4 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz