Kaczka nadziewana wątróbką

2015-12-01
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

1 kaczka
2 wątróbki drobiowe
2 pełne łyżki masła
3 bułki
1 jajo
1-2 płaskie łyżki drobno posiekanej pietruszki
majeranek
gałka muszkatołowa
olej
pieprz
sól

Wykonanie:

Kaczkę umyć, oczyścić, obsuszyć i natrzeć masłem i przyprawami. Bułki namoczyć i odcisnąć. 1 łyżkę masła utrzeć z solą i żółtkiem. Dodać odciśnięte bułki, natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę wątróbkę i białko ubite na pianę. Wymieszać, doprawić do smaku. Kaczkę wypełnić farszem i zaszyć. Piec – z niewielką ilością oleju, pod przykryciem – w piekarniku w temp. ok. 180-200 st. C.

Podawać z ziemniakami i pieczonymi jabłkami.

Średnia ocena czytelników

(3.8 / 5)

3.8 5 11
Oceń ten przepis

11 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz