Czosnek marynowany

2015-08-21
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

50 dag czosnku
1 łyżeczka suszonego estragonu (na 1 słoik)
bazylia
oliwa (na 1 słoik 1 łyżeczka)

Składniki:

Zalewa:

½ l wody
5-6 łyżek octu winnego
2 płaskie łyżeczki soli
2 łyżki cukru

Wykonanie:

Czosnek dokładnie oczyścić, sparzyć wrzątkiem i przelać zimną wodą. Na dno każdego słoika wsypać estragon, odrobinę bazylii i wypełnić słoik czosnkiem. Z wody, octu, cukru i soli przygotować zalewę, doprawić wg smaku, zagotować i przestudzoną zalać słoiki z czosnkiem. Do każdego słoika dodać 1 łyżeczkę oliwy. Szczelnie zakręcić i pasteryzować przez ok. 10-15 min. Doskonały dodatek do mięs na zimno.

Średnia ocena czytelników

(3.5 / 5)

3.5 5 13
Oceń ten przepis

13 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz