Ciasto z kokosem

2016-06-16
Ciasto z kokosem2
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Ciasto:

Składniki:

35 dag mąki
25 dag cukru
25 dag margaryny
12 łyżek słodkiego mleka
6 jaj
1 cukier waniliowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1-2 łyżeczki kakao

Wykonanie:

Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać cukier waniliowy, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, kakao i całość dobrze wymieszać. Na końcu delikatnie wmieszać pianę z ubitych białek.

Kokos:

Składniki:

20 dag wiórków kokosowych
20 dag cukru
1 cukier waniliowy
2 białka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z 1/2 cytryny
5 łyżek słodkiej śmietany

Wykonanie:

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, kokos, mąkę, śmietanę, sok z cytryny i lekko wymieszać.

Przygotowanie do pieczenia:

Połowę ciasta włożyć do foremki. Łyżką nałożyć kokos. Wierzch przykryć pozostałym ciastem. Piec w temp. 180 st. C przez 30-40 min. Po upieczeniu polać polewą.

Średnia ocena czytelników

(3.6 / 5)

3.6 5 42
Oceń ten przepis

42 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • 3

    Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Pstrąg pieczony w warzywach_2013_01_22_2 0054

    Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek_DSC06181

    Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami_2013_10_09_01 0063

    Makaron z suszonymi pomidorami

  • Toffi_1862

    Toffi

Komentarze

Napisz komentarz