Cappuccino

2015-09-10
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

I ciasto:

Składniki:

8 jajek
28 dag cukru kryształu
16 dag mąki pszennej
4 dag kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

1. Przygotować biszkopt. 2. Po upieczeniu przekroić na 2 części.

II ciasto:

Składniki:

20 dag wiórków kokosowych
5 białek
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

1. Białka ubić z cukrem. 2. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. 3. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni Celsjusza przez 30 min.

Masa:

Składniki:

5 żółtek
1 cukier waniliowy
3 łyżki mąki
1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
25 dag masła
3 dag kawy cappuccino w proszku, o smaku waniliowym

Wykonanie:

1. Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka zmieszać i ugotować budyń. 2. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz kawę, ciągle ucierając.

Przełożenie placka:

I ciasto – masa – II ciasto – masa – I ciasto – polewa.

Średnia ocena czytelników

(3.9 / 5)

3.9 5 36
Oceń ten przepis

36 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

Napisz komentarz