Blok kawowy

2015-12-11
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowy w: 0m

Składniki:

25 dag masła
3/4 szklanki cukru kryształu
1/2 szklanki wody
3 szklanki mleka w proszku
1 pełna łyżka kawy rozpuszczalnej
4-5 małych wafelków czekoladowych
5 dag pokrojonych orzeszków ziemnych prażonych (niesolonych)
5 dag pokrojonych migdałów
3 herbatniki

Wykonanie:

Kawę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Do kawy dodać masło, cukier i rozpuścić. Odstawić do przestudzenia. Gdy lekko przestygnie dodać mleko w proszku, wymieszać, dodać pokrojone wafelki, orzeszki, migdały, pokruszone herbatniki.
Wąską foremkę wyłożyć folią spożywczą. Masę przełożyć do foremki, odstawić do stwardnienia. Kroić w cienkie plasterki.

Średnia ocena czytelników

(3.6 / 5)

3.6 5 37
Oceń ten przepis

37 osoba ocenił(a) ten przepis

Podobne przepisy:
  • Naleśniki z farszem szpinakowym

  • Ciasto z kokosem

  • Pstrąg pieczony w warzywach

  • Puszek

  • Makaron z suszonymi pomidorami

Komentarze

  1. wysłany przez Anna 14 grudnia 2015

    Ile ma byc tego mleka w proszku?

  2. wysłany przez Agnieszka 14 grudnia 2015

    Chcialam zapytac jakke to mleko w proszku i jaka gramatura. Dziękuję

  3. wysłany przez Kasia 14 grudnia 2015

    Mam pytanie – a ile mleka w proszku ma być? Pozdrawiam 🙂

Napisz komentarz