Przepisy wideo

Przepis na ciasto ucierane z jabAi??kami. Zobacz SiostrAi?? AnastazjAi?? od kuchni

Ciasta Siostry Anastazji sAi?? legendarne. Zawsze siAi?? sprawdzajAi?? i doskonale smakujAi??. Od kilkunastu lat przepisy na sAi??odkie wypieki Siostry Anastazji cieszAi?? siAi?? najwiAi??kszym zainteresowaniem. I my wcale siAi?? nie dziwimy. DziAi?? proponujemy Wam Ciasto ucierane z jabAi??kami.

Ciasto ucierane

SkAi??adniki:

  • 5 jaj
  • margaryna ai??i?? tyle, ile waga jaj
  • cukier ai??i?? tyle, ile waga jaj
  • mAi??ka ai??i?? tyle, ile waga jaj
  • 2 pAi??askie Ai??yA?eczki proszku do pieczenia

Wykonanie:
MargarynAi?? utrzeAi?? z cukrem, stopniowo dodajAi??c A?A?Ai??tka i mAi??kAi?? wymieszanAi?? z proszkiem do pieczenia. Z biaAi??ek ubiAi?? pianAi?? na sztywno i delikatnie wmieszaAi?? w ciasto.

Ciasto biszkoptowe

SkAi??adniki:

  • 5 jaj
  • 3/4 szklanki mAi??ki
  • 1/2 szklanki cukru krysztaAi??u
  • 1/2 Ai??yA?eczki proszku do pieczenia

Wykonanie:
BiaAi??ka ubiAi?? z cukrem, stopniowo dodajAi??c A?A?Ai??tka oraz mAi??kAi?? wymieszanAi?? z proszkiem do pieczenia.

Dodatki:

  • 4-5 jabAi??ek
  • 10-15 dag twardej marmolady
  • 4-5 Ai??yA?ek buAi??ki tartej

Wykonanie:
JabAi??ka obraAi??, pokroiAi?? w plastry i wydrAi??A?yAi?? Ai??rodki.

Polewa czekoladowa

SkAi??adniki:
10 dag czekolady (gorzka, mleczna, biaAi??a)

Wykonanie:
CzekoladAi?? pokruszyAi?? na drobne kawaAi??eczki i rozpuAi??ciAi?? w kAi??pieli wodnej (naczynie z pokruszonAi?? czekoladAi?? umieAi??ciAi?? bezpoAi??rednio nad naczyniem z gotujAi??cAi?? wodAi??). Czekolada powinna rozpuszczaAi?? siAi?? powoli. WymieszaAi?? po caAi??kowitym jej rozpuszczeniu.
GotowAi?? przyozdobiAi?? wierzch ciasta.

Uwaga:
MoA?na dodaAi?? do czekolady gorzkiej 1-2 Ai??yA?ki wody, a do mlecznej i biaAi??ej 1-2 Ai??yA?ki mleka.

Przygotowanie do pieczenia:
Ciasto ucierane ai??i?? posypaAi?? tartAi?? buAi??kAi?? ai??i?? rozAi??oA?yAi?? plastry jabAi??ek ai??i?? Ai??rodek kaA?dego plastra wypeAi??niAi?? marmoladAi?? ai??i?? zalaAi?? ciastem biszkoptowym. Piec w temp. ok. 180 st. C przez ok. 50 min.
Po upieczeniu wierzch przyozdobiAi?? polewAi?? czekoladowAi??.


You Might Also Like

Brak komentarzy

Napisz komentarz

FreshMail.pl