1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. 2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. 3. Wylać na formę do pieczenia. 4. Piec w temp. 160-180°C ok. 30-40 min.…
Spód brytfanki wyłożyć kruchym ciastem – posypać cynamonem, migdałami – połowa śliwek – masa serowa – reszta śliwek. Piec ok. 60-70 min. w temp. 170°C. Na 30 minut przed końcem pieczenia posypać kruszonką.…
Przygotować ciasto kruche. Ciasto podzielić na pół i upiec 2 placki w temp. 200-220 st. C przez 20-30 min.…
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, następnie ser wymieszany z budyniem. Białka ubić na pianę, wmieszać delikatnie do sera, dodając pokrojone w ćwiartki suszone śliwki. Ciasto wylać do formy, na ciasto rozprowadzić masę serową.…
1. Białka ubić z cukrem. 2. Dodać kokos z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. 3. Piec na złoty kolor w temp. 160-180 stopni Celsjusza przez 30 min.…