polska Cuisine

Naleśniki z farszem szpinakowym

Rodzaj przepisu: Tagi: ,
Średnia ocena: (4.1 / 5)

Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe składniki. Dobrze wymieszać na jednolitą masę. Konsystencja powinna być nieco gęsta. Na niewielką ...

Czytaj więcej

Ciasto z kokosem

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (3.5 / 5)

Margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać cukier waniliowy, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko, kakao i całość dobrze ...

Czytaj więcej

Pstrąg pieczony w warzywach

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (3.7 / 5)

Ryby dokładnie oczyścić, wyjąć skrzela, wierzch i środek posypać solą i pieprzem. Seler, pieczarki, paprykę, cebule drobno pokroić i wymieszać. ...

Czytaj więcej

Puszek

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (3.3 / 5)

Cukier, miód, masło, mleko – wymieszać, podgrzać, dodać płatki migdałowe. Wymieszać ponownie i podsmażyć.

Czytaj więcej

Makaron z suszonymi pomidorami

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (3.7 / 5)

Liście szpinaku oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Pomidory pokroić w drobne paski. Oliwę ze słoika rozgrzać i połączyć z czosnkiem ...

Czytaj więcej

Toffi

Rodzaj przepisu: Tagi: , , ,
Średnia ocena: (4.1 / 5)

1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. 2. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. 3. Wylać na formę ...

Czytaj więcej

Sałatka wiosenna

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (3 / 5)

Sałatę umyć, oczyścić, rozdrobnić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Ogórek pokroić w ...

Czytaj więcej

Babeczki z serem

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (3.3 / 5)

Schłodzoną margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier puder, ocet, śmietanę oraz żółtka. Szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez ...

Czytaj więcej

Baranek wielkanocny

Rodzaj przepisu: Tagi: ,
Średnia ocena: (3.3 / 5)

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Ubić białka ...

Czytaj więcej

Jaja nadziewane z sosem tatarskim

Rodzaj przepisu: Tagi: , ,
Średnia ocena: (4.3 / 5)

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż, wybrać żółtka. Żółtka zemleć razem z szynką, dodać śmietanę, sól, pieprz, dobrze wymieszać ...

Czytaj więcej